Wat is Pitjit

Deze Indonesische massagekunst wordt al eeuwen lang van ouder op kind overgedragen. Hier in het westen mogen wij er opnieuw kennis mee maken. De Pitjit kenmerkt zich door de stevige massage technieken met veel en snelle opeenvolgende bewegingen. De snelle duim-over-duim techniek hoort echt bij Pitjit. Het is een massage die op gevoel wordt gegeven, net zoals Indonesische mensen koken op gevoel. Het is daarom een intuïtieve massage, oftewel een massage vanuit het hart.Bij een Pitjit wordt vaak gebruik gemaakt van warme oliën, balsems, warme kompressen, Kerok/ Guasha steen of Cupping glaasjes.

De oliën, etherische oliën en balsems zijn Halal, biologisch en dierproefvrij.
Pitjit draagt bij aan het helen van lichamelijke en geestelijke klachten. De basis is dat het gaat om masseren met gevoel.</strong></p>

 

Tijdens de behandeling kan ik gebruik maken van Cupping of Kerok/ Guasha, het kan voorkomen dat het niet voor iedereen geschikt is. Hier zal ook tijdens de anamnese/intake gesprek of bij de eerste behandeling over gesproken worden zodat de Pitjit goed op je afgestemd is.