Reiki

Wat is Reiki?

Het Japanse woord Reiki betekent letterlijk ‘universele levensenergie’.


Alles wat leeft, planten, dieren, mensen, heeft die universele levernsenergie nodig om te kunnen leven, groeien en herstellen van lichamelijke en geestelijke ziekten. Deze energie bevindt zich overal om ons heen en heeft een positief en voedend effect op ons lichaam, onze geest en ons gevoelsleven.

Reiki is de energie, die we allemaal van nature bezitten en die ook altijd een rol speelt bij andere alternatieve, natuurlijke geneeswijzen en bijvoorbeeld ook bij  sporten als tai chi of yoga. Deze energie loopt door zogenaamde energiekanalen. Mensen waarbij deze energiekanalen zij open gezet, kunnen en mogen deze doorgeven. Iedereen is in staat om die energie in zich op te nemen en veel mensen kunnen het vanuit zichzelf ook doorgeven. In feite heeft iedereen als kind, omdat je dan veel dichterbij de natuur staat, deze verbondenheid met de natuurlijke genezende energie, in zich gehad. Gedurende het volwassen leven kom je hier uiteindelijk steeds verder van af te staan door allerlei zaken zoals stress, een druk werkzaam leven.

De grondlegger van Reiki, de Japanse Dr. Mikao Usui, ontdekte in 1921 een manier waarop je die natuurlijke gave weer kunt herstellen: de Reiki afstemmingen. Alle graden van Reiki hebben hun eigen afstemming en na het ondergaan van deze afstemming merk je als Reiki-behandelaar dat de energie gaat stromen uit je handen……..de helende universele levensenergie die we allemaal zo broodnodig hebben!

 

Wat doet Reiki voor ons ?

Wat Reiki voor ons doet, is het weer op gang brengen van ons zelfherstellend vermogen. Op de plek waar de Reiki naartoe stroomt wordt datgene wat ziekte veroorzaakt of herstel in de weg staat, opgelost, zodat het uit ons systeem kan verdwijnen. Daardoor geneest de ontvanger van Reiki zichzelf. Het zelfherstelde vermogen helpt je ook om beter om te gaan met jezelf. Door het opruimen van lichamelijke en geestelijke belemmeringen ontstaat er ruimte. ""Ruimte voor levenskracht en groei."

 

Als iemand lichamelijke ongemakken heeft is dat een teken dat hij of zij niet in balans is. Door een Reiki behandeling komt er extra energie beschikbaar voor het lichaam en op dat moment kan het lichaam met die extra energie aan het herstel beginnen. Het lichaam heeft van oorsprong het vermogen zichzelf te genezen. Reiki energie ondersteunt dit zelfherstellend vermogen.

 

Bij het geven van een Reiki behandeling geef ik de energie dus aan jou als ontvanger door. Ik ben op het moment van behandelen alleen een “doorgeefluik”. Ik geef je dus niet mijn eigen energie door.

 

 

 

Hoe helpt Reiki de ontvanger ?

Reiki ondersteunt de ontvanger bij datgene wat op dat moment het belangrijkste is. Dat kan genezing van het lichaam zijn. Het kan ook zijn dat gedachtepatronen waarmee we onszelf ziek maken, erdoor veranderen. Reiki werkt altijd in op de gehele mens. Door mijn ervaringen met Reiki is mij duidelijk geworden dat ik altijd kan en mag vertrouwen op de helende werking van de energie die uit mijn handen stroomt als ik iemand behandel. Ik kan echter zelf niet bepalen waar de energie naar toe gaat. De Reiki zoekt zelf zijn weg en gaat daar waar het lichaam van de ontvanger dat het hardst nodig heeft ondanks de wens van de behandelde of de sturing die ik eraan zou willen geven. Ik stel daarom ook geen diagnose, dat is iets wat voorbehouden is aan de officiële instanties, zoals artsen of specialisten. Ik mag jou de Reiki energie doorgeven waarmee je lichaam zichzelf kan gaan genezen. Ik ben ook zeker geen vervanging van een arts of specialist. Het is raadzaam altijd uw huisarts te raadplegen!

 

Reiki vloeit als een rode draad door alle behandelingen.  U mag het op voorhand aangeven of u dat wenst of niet wenst.