Pitjit Indonesische Massage

Het woord Pitjit betekent in het Indonesisch Massage.
Pitjit is een ontspannende massage die zijn oorsprong vindt in Indonesië, waarbij warme (kruiden)oliën en balsems worden gebruikt en die gericht zijn op het herstellen van lichaam en geest. Door Pitjit worden lichaam en geest dichter bij elkaar gebracht en het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Pitjit is een energetische massage die zich kenmerkt door het combineren van verschillende massagetechnieken.

Er wordt bij Pitjit gebruikt gemaakt van

klassieke massagetechniek                     drukpunttechniek

bindweefselmassage                                 hoofd- en gezichtsmassage

buikmassage                                                voetreflexmassage

er wordt gewerkt met meridianen       energie

handoplegging                                           chakrahealing

Zo nodig kan er voor gekozen worden te werken met een kerokmunt, cuppingglazen, traditionele Indonesische kruiden en warme of koude kompressen.

Pitjit is een massage met diepgang en ritme, deze ritme veroorzaakt een trilling door je hele lijf en daardoor losmakend kan zijn. Pitjit werkt op de spieren en op het energiesysteem, de aura’s en de chakra’s. De gewrichten ontspannen zich en stress, vermoeidheid en slapeloosheid worden bestreden. Pitjit zorgt voor meer energie, helpt om gifstoffen die vastzitten te verwijderen en helpt bij het losmaken van emotionele blokkades. Het activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop. De massage reinigt, ontspant en voedt het fysieke lichaam, de emoties en de geest.

Een massage van top tot teen, een weldaad voor lichaam en geest!

 

Indonesische Pitjit helpt met name erg goed bij onderstaande klachten:

Hoofdpijn                                                  Rug en  Nekklachten
Spierpijn & Krampen                             Vermoeidheid
Stress                                                           Concentratieproblemen
Psychosomatische klachten               Vermindering van Cellulitis
Bevordering van Ontspanning          Vermindering van Angst, Depressie en Slapeloosheid
Stimuleert de Spijsvertering               Opheffen van blokkades voor een beter energiesysteem
en verlicht Constipatie                          en vitaliteit


Hoe ziet een PITJIT-indonesische massage eruit?

Een Pitjit bestaat uit een stevige rug-, nek en schoudermassage waarbij gebruikt kan worden gemaakt van Cupping of Kerok/ Guasha. De benen, armen, handen en voeten worden ook op een stevige manier gemasseerd. Dit gebeurt allemaal met een verwarmende olie. Ook de buik wordt gemasseerd maar dan op een zachte manier. De massage wordt afgesloten met een hoofdhuid en gezichtsmassage waarbij gebruik wordt gemaakt van een gezichts cup.

 

Wat doet een Pitjit voor jou?
Een Pitjit kan zowel ontspannend als pijn verlichtend werken en kan bij tal van klachten worden ingezet. Een Pitjit kan een ondersteuning bieden bij bepaalde klachten. Bijvoorbeeld bij rugklachten, schouder,- en nekklachten. Pijnlijke benen, slapeloosheid, vermoeidheid en hoofdpijn. Ook verharde spieren en eventuele stijve handen en vingers worden behandeld. De buikmassage kan helpen bij klachten zoals obstipatie en onrustige darmen.